Tutorial Blockqoute bersama gambar






Hai korang bertemu kembali...di tutorial yang dikendalikan oleh Aziha Ismail heheheheheh lucu pulak dgrnya...
Okeyh harini aku nak ajar cara nak buat Blocquote bersama gambar...korang tau x ape itu blockquote yang orang slalu sebut2kan tuh???? xtau ok skrg kamu tgk kat aku suh klik niy ye cuba halakn cursor korang kat situ




KLIK DISINI
cantek x???so lau nak buat camtu korang ikut step yang aku bagi niy...

First korang pergi kat sini..

Dashboard > Design > Edit HTML

dah??? lau dah siap korang tekan niy pulak CTRL + F tuk cari kod yang aku bagi kat bawah niy
 
. post blockquote {

okeyh??? pastu pulak korang akan jumpa macam niy

yang aku highlightkan warna kuning tuh korang tukar dengan kod yang aku bagi niy
background: #ffffff url(http://URL image korang) no-repeat top left
yang  kod warna kuning tu korang tukarkan kepada kod warna yang korang suka...kod warna tu korang boley amik kat SINI ..dan yang warna merah tu background untuk blockquote korang..
nak dapatkan background yang cantek2 tekan kat SINI...okeyh lau ade pape maslh gitau yew...lau korang suka ringankan tangan anda untuk push kat button like tu yew....hehhehehehee waslm..

1 comment:

xoxo pink said...

salam akak boley x buat tutorial link within yang ade tajuk post kite kat bwah tu...