AL-Fatihah untuk kekasihku tersayang...



Assalamualaikum...tahun ini ialah tahun yang paling menyedihkan aku..banyak perkara yang menimpa aku,aku terlalu sedih sebab kekasih aku yang aku sayangi & aku cintai telah meninggalkan aku keseorangan tapi bagaimanapun aku mesti percaya bhawa allah lebih menyayangi diri dia..aku tak dapat terima kenyataan  niy sebab aku la wanita terakhir dalam hidup dia...aku tak pernah impikan semua ini kenapa ia berlaku di saat hati aku betul2 mencintai dia..kenapa ya allah aku tak sanggup nak terima kenyataan ini....aku sedih sebab semasa dia meninggal tu aku masih di asrama..aku tak dapat berjumpa dengan dia...aku tahu yang dia meninggal keesokkan harinya sebab aku sempat pinjam laptop cikgu nak bukak fb dia ..tengok2 kawan dia ckap al-fatihah kepada afizal...firstly aku tak percaya langsung sebab malam tu dia masih bermesej dengan aku  lebih kurang 10.48malam pada 26/06/2012 n lepas tu dia dah tak mesej dah kat aku ,aku ingat dia tertidur....sebab selalunya dia akan ucap "Good Nite Honey" aku pom just pujuk hati mungkin dia terlelap esok mesti ada mesej dari dia tapi time aku tengok pagi esok dalam fon aku xde mesej dari dia..aku pom terus col kerana selalunya aku kejutkan dia sembayang subuh tapi "voice mail "..aku sedapkn hati lagi mungkin telefon dia tiada bateri kot...di sekolah aku online fb n orang yang first aku bukak ialah fb my yayang la...korang tahu tak update status dia sunyi je tak macam biasa setiap masa update..hidupku jadi hura -hara sebentar oleh sebab niyh aku rasa diri aku di awan-awangan disebabkan hal ini aku jadi bad mood beberapa hari ...aku selalu fikir tentang dia...ckapla sape tak sedih kalau kekasih hati pergi tinggalkan kita n pergi selama-lamanya?
dia pergi tinggalkan aku tanpa sebarng tanda yang dia nak tingglkan aku...
oleh sebab terlalu rindu aku tanya kat kawan aku
"awk,nape dia tak mesej kat saya"
kawan aku menitis air mata tengok aku yang seperti orang dah hilang akal tapi aku tak peduli aku nak dgar yang dia tutup tel dia kejap je tak lama...tapi aku tak boleh dengar kawan aku ckap "sabar ziha,sabar jangan cmni kiotorang nak tengok ziha yang dulu ceria bukan yang sekarang..." tapi aku juz tersenyum n ckap terlalu susah untuk merubah hati yang duka ini kawan..kamu tak merasai bagaimana peritnya hati ini...setiap kali selepas sembahyang aku hanya dapat sedekahkan al-fatihah n yassin je kat dia...aku harap allah mencucuri rahmat ke atas kekasihku itu....aku masih ingat lagi aku ada tanya dia kenapa dia nak couple dengan aku dia jawab dengan jjurnya "dia juz cakap dia cinta aku tanpa sebab" sebab dia ckap cinta bersebab niy juz tgk luaran kalau la suatu hari nanti aku hodoh dia dah tak nak kat aku..lepas tu dia cakap cinta macam tu tak boleh..aku jadi terharu sanagt ada kekasih camtu...aku sayang sangat kat dia..pernah jugak dia ckap camni dengan seriusnya
"yunk bila yunk nak jadi wife b ye"??
itulah perkataan yang masih aku ingat ,ayat kenangan dari kekasih hati aku...sayang kamu mungkin niy bukan jodoh kita...kalau ada rezeki kita akan jumpa di akhirat nanti..truly aku ckap aku sekarang dah tak de mood nak berkasih-kasih n berkaple-kaple niym...hati aku hanya untuk dia sorang je...mybe kalau aku dah dapat lupakan diri dia baru aku cari penggantinyaa tapi buat masa sekarang aku masih tak boleh nak lupakan dia...terlalu bnyak kenangan aku dengan dia...tapi syangnya aku tak sempat nak save gambr dia dalam facebook sebab akaun fb dia dah deactivate..hanya ada satu tu pom aku amik dalam fb dia yang no 2 ada satu keping je gmbar dia...tapi tak ape satu pom satu jela asalkan aku dapt gambar dia sebagai pengubat rindu aku kat dia...aku nak tunjuk sangat gmbr tu kat korang  tapi aku takut nak letak sebab takut dia terseksa didalam kubur tu....jadi biarla korang tahu ceritanya je la...okeyla hati aku rasa lega sedikit dapat luahkan curahan hati aku kat sini...bye2 waslm semua..

7 comments:

FaFa EhA said...

sabar ye syg .. Allah nak uji kekuatan n ketabahan hati awk.. titipkan doa n alfatihah buat si dia.. kuatkn hti.. Allah takkan uji hamba2 nye yang lemah..

Chenta Eyfa Latieyfa said...

Al-Fatihah buat kekasih adik.Sgt tersentuh baca luahan hati adik nih.Moga adik trus tabah melalui hari2 mendatang.Tiap yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya.Moga adik akan dpt pengganti yg dpt membahagaiakn adik satu hari nanti ok.

Fιℯzα Mιяzα ❥ said...

al-fatihah dan takziah buat kekasih adik . akak tmpang sedih n simpati . tuhan lebih sygkan dia . kuatkan semangat dan banyakkan bersabar dik . walaupun hakikatnya memang susah nak terima kenyataan, tapi kehidupan kita mesti diteruskan .

Aziha Ismail said...
This comment has been removed by the author.
Aziha Ismail said...

thanzzz ye ...akak-akak semua...sayng kamuu..

dhia adawiyah said...

Sedih . :( sabar tau awak .. tenang okey . mungkin dia lebih tenang kat sana . dan yang paling penting , dia nak tengok awak gembira dengan lelaki yang boleh bahagiakan awak . ^.^ dia tengok awak dari atas sana tau .. takziah . tersentuh hati bila baca entry ni ..

Misz Mieza said...

Al-Fatihah buat allahyarham & takziah buat adik.. Maaf, akak mungkin tak tahu apa yang berlaku sebenarnya.. Tapi nasihat akak buat adik, banyakkan bersabar.. Berdoa kepada Allah agar diberi kekuatan dalam menghadapi semua dugaan ini. Doakan juga kesejahteraan allahyarham di sana dengan membuat solat sunat hadiah buatnya.. InsyaAllah, hati adik akan lebih tenang & redha dengan segala ujian dariNYA.